Køb 3D printere til en skarp pris

Køb en 3D printer fra alle de populære brands. Vi har brands som UltiMaker, Raise3D, Anycubic, Prusa og Creality.

Hvad er en 3D printer?

3D printere er enheder, der skaber fysiske genstande ud fra digitale 3D-modeller. I modsætning til traditionelle printere, som skaber todimensionale dokumenter, bygger en 3D printer tredimensionelle emner ved at tilføje lag på lag af materiale. Denne teknologi har en bred vifte af anvendelsesmuligheder, fra prototypefremstilling til fremstilling. 

Type af 3D printere

FDM (Fused Deposition Modeling)

Den mest almindelige type 3D-printer, der smelter og extruderer plastikfilamentet gennem en opvarmet dyse for at skabe lag. Overkommelig, alsidig og bredt tilgængelig.

SLA (Stereolithography)

Bruger en UV-laser til at hærde flydende resin lag for lag og skaber detaljerede 3D udskrifter med glatte overflader. Ideel til detaljerede og komplekse modeller.

SLS (Selective Laser Sintering)

Udnytter en kraftig laser til selektivt at sintre pulveriseret materiale (såsom plastik eller metal) for at danne solide genstande. Velegnet til funktionelle prototyper og komplekse geometrier.

Stort udvalg af de førende brands

Hos 3deksperten.dk fører vi et stort udvalg af 3D printere, der passer til ethvert behov. Uanset om du er på udkig efter en personlig printer til dit hjem eller en maskine i kommerciel kvalitet til din virksomhed, har vi den perfekte løsning til dig. Vi tilbyder også et udvalg af tilbehør og filament, så du kan komme i gang med at 3D printe med det samme.

Vi fører printere fra alle de populære mærker, som eksempelvis Raise3D, Anycubic, Prusa, Ultimaker og Creality.

Hvor meget koster en 3D printer?

Prisen på en 3D printer kan variere meget, fra så lidt som 1.500 kroner og op til mere end 500.000. I gennemsnit koster 3D printere til hjemmebrug omkring 4.500 kroner, afhængigt af hvilke funktioner og muligheder der er inkluderet.

Dem i den nederste ende af prisskalaen har normalt færre funktioner og begrænsede muligheder, mens dem i den højere ende kan indeholde flere ekstrudere og andre avancerede funktioner. Generelt gælder det, at jo større og mere kompleks 3D printeren er, jo dyrere vil den være.

Derudover kan yderligere materialer eller software, der er nødvendige for en 3D printer, øge de samlede omkostninger. 

Find en billig 3D printer hos os

Hos 3Deksperten.dk forstår vi, at 3D print er i konstant udvikling, og at både private brugere og virksomheder har brug for adgang til teknologien. Derfor tilbyder vi også et bredt udvalg af billige 3D printere til overkommelige priser.

Se udvalg af billige 3D printere:

Photon Mono - 1.675,00

Ender 3 Pro - 1.894,00

Anycubic Vyper - 2.875,00

Flashforge Adventurer 3 - 2.999,95

B1 SE Plus - 2.999,95

Hvilke materialer kan man 3D printe med?

Mens 3D print ofte forbindes med objekter i plast, kan den også bruges til at printe metal, nylon og endda mad. Efterhånden som teknologien udvikler sig, bliver 3D printere mere og mere overkommelige og nemme at bruge, hvilket gør dem til et værdifuldt værktøj for både virksomheder, men også på hobbybasis.

Kan man 3D printe metal?
Ja, det er muligt at 3D printe i metal.
Kan man 3D printe gummi?
Ja, det er også muligt at 3D printe gummi. Det mest brugte materiale er dog plast.

Filament til 3D printer

En af de vigtigste komponenter i en 3D printer er filament, som bruges til at opbygge de lag af materiale, der udgør det færdige emne. Der findes en række forskellige filament materialer, som hver især har deres egne fordele og ulemper. 

PLA filament er kendt for at være nemt at anvende med gode resultater, men er knap så stærkt. ABS/ASA plast har en længere holdbarhed og fleksibilitet, men det kan være svært at arbejde med. PETG filament er også et populært filament at printe med, grundet dets slagfasthed og er ofte et godt valg til mekaniske dele, hvor ABS ikke er en mulighed.

I sidste ende afhænger det bedste filament til en 3D printer af brugerens specifikke behov.

Hvad kan man lave med en 3D printer?

3D print, også kendt som additiv produktion, er en teknologi, hvor et emne produceres ved at lægge materiale på materiale indtil det færdige emne er skabt. Vores 3D printere bruger mange former for plastik og nogle kan printe i metal. 3D print giver mulighed for at fremstille komplekse geometrier og designs, som kan være svære eller umulige at fremstille ved traditionelle produktionsmetoder. Kun fantasien sætter grænser.

Teknologien er almindeligt anvendt inden for produktudvikling, prototyper, hobby, kunst, medicinsk udstyr og mange andre brancher.

Hvad er forskellen på en hobby- og en professionel 3D printer?

Forskellen mellem en hobby- og en professionel 3D printer er primært pris, nøjagtighed, hastighed, størrelse og materialevalg.

  1. Pris: Hobby 3D printere er ofte billigere end professionelle 3D printere, men de har også begrænsede funktioner og lavere kvalitet.

  2. Nøjagtighed: Professionelle 3D printere har ofte højere nøjagtighed end hobby 3D printere, da de er designet til at producere præcisions emner med mindre tolerancer.

  3. Hastighed: Professionelle 3D printere er hurtigere end hobby 3D printere, da de er designet til at arbejde hurtigere og producere store mængder af objekter.

  4. Størrelse: Hobby 3D printere er ofte mindre i størrelse og har begrænsede byggevolumen, mens professionelle 3D-printere har større bygge volumener og er i stand til at printe større emner.

  5. Materialevalg: Hobby 3D-printere har ofte begrænsede materialevalg, mens professionelle 3D printere har et bredere udvalg af materialer, herunder metal, gummi og andre tekniske materialer.

Det er vigtigt at overveje dine behov, budget og projektets kompleksitet, når du vælger mellem en hobby 3D printer og en professionel 3D printer. Generelt anbefales en professionel 3D printer til kommercielle projekter med høje krav til nøjagtighed og hastighed, mens en hobby 3D printer kan være tilstrækkelig til mindre projekter eller til brug i hjemmet.

Hvilken 3D printer skal jeg vælge/købe?

Creality har en bred vifte af 3D printere. Hovedparten er lavbudget 3D printere til hobbybrug, og et par enkelte er storformat 3D printer til professionel brug.

Her er Mingda, Crazy3DPrint, Anycubic samt BIQU også nogle gode lavbudget 3D printerer, hvor du får meget for pengene, til hobbybrug.

Har du en god teknisk sans, er PRUSA Kit (kan også købes samlet) eller Voron Kit en populær 3D printer. Her samler du hele 3D printeren selv og får derfor en god forståelse af opbygningen af din 3D printer.

Til professionel brug er Ultimaker og Raise3D et godt valg - de har begge mulighed for at printe i metal. De er brugervenlige, stabile og er leveringsdygtige. Har du brug for en 3D printere med en større byggevolumen, kan vi tilbyde Modix eller Bigrep, som har en byggevolumen 1m3.

Hvad koster det at bruge en 3D printer? 

En gennemsnitlig moderne 3D printer til hobbybrug bruger ca. 200-300 watt. 200 watt og maskinen kører 1 time = 200 Wh = 0,2 kWh. Hvis 3D printeren kører fx 24 timer for et printjob, er det 0,2 x 24 = 4,8 kWh x elpris. Evt. 3,2 kr. = 15,36 kr.

 

Hvad skal der til for at 3D printe?

  1. For en nybegynder kan PLA (polylactid acid) filament være nemmest at arbejde med. Det er et biologisk nedbrydeligt materiale, der er let at printe med og har et lavt smeltepunkt, hvilket gør det til et godt valg for begyndere. Det har også en god overfladefinish og er ofte billigere end andre filament typer. Se vores udvalg her.

  2. Slicer Software, ex Cura eller Creality Slicer. Kan downloades fra nettet og medfølger også din 3D printer. 

  3. Du skal bruge en STL-fil, for at kunne sætte dit print i gang. Bliv inspireret på thingverse.com og find en gratis fil, du kan eksperimentere med.

  4. Værktøj, vi har dette kit, I Want It All, hvor alt nødvendigt grej er inkluderet til din 3D printer. Med dette kit kan du spare 15%.

 

For at få det bedste 3D print skal du overveje følgende faktorer:

  1. Filtype og størrelse: Vælg en filtype, der passer til din printer og kontroller, at størrelsen på modellen passer til din byggeplade.

  2. Materiale: Vælg det rigtige filament til dit projekt, afhængigt af styrke, detaljegrad, fleksibilitet, etc.

  3. Skalering: Juster størrelsen på modellen for at sikre, at den passer til dit byggevolumen på maskinen.

  4. Settings: Kontroller settings indstillingerne, såsom tykkelse, overlap og hastighed for at sikre optimal vedhæftning mellem lagene.

  5. Infill: Vælg den rigtige infill-type og -procentdel til dit projekt for at optimere styrke og spare tid og materialer.

  6. Kalibrering: Kalibrerer din printer regelmæssigt for at sikre konsistente resultater.

  7. Printerprofil i dit Slicer program: Brug en specifik printerprofil til at sikre, at indstillingerne passer til din printermodel. 

Generelt anbefales det at eksperimentere med de forskellige indstillinger for at finde den optimale kombination for dit projekt.

Rådgivning om 3d printere

Hos 3D Eksperten forstår vi kompleksiteten af brug af 3D printer og valg af filament. Vi står derfor til rådighed og kan rådgive dig i alle aspekter inden for 3D print. Kontakt os på info@3deksperten.dk eller  +45 3020 2217 , så står vi klar til at besvare dine spørgsmål mandag til torsdag fra 9:00-17:00 og fredage fra 9.00-16.30