News

Egenskaber ved PET? Vores teknikker tester

Egenskaber ved PET? Vores teknikker tester

Hvorfor vælge PET? 

Når vi får nye materialer ind, bliver de altid testet i vores teknik. Kenneth, fra teknikken har testet vores 3DE Premium PET.

 

''PET'en virker som et rigtigt fornuftigt materiale, med nogle gode egenskaber ift. varme (når det er printet - forklaring følger), fleksibilitet og lagvedhæftelse.

Der hvor jeg tænker det ville være godt at bruge, er på åbne printere, som ikke kan printe ABS/ASA, men egenskaberne fra disse er der behov for. Jeg har ikke testet sådan noget som "creep" (hvor man spænder en skrue op mod og ser om materialet flytter sig), så om det ville kunne bruges i situationer, hvor dette er nødvendigt, ved jeg ikke endnu.''

 

PET (Polyethylene Terephthalate) filament er generelt kendt for:
  1. Styrke og holdbarhed: PET er kendt for sin høje styrke og holdbarhed, hvilket gør det velegnet til funktionelle dele, der skal kunne modstå belastning.

  2. Kemisk resistens: PET har en god resistens over for kemikalier, herunder syrer og baser, hvilket gør det anvendeligt i miljøer, hvor det kan blive udsat for kemikalier.

 

Kenneth fortæller ydermere:
''Ift. at printe med det, så er det noget anerledes end andre materialer jeg har printet med, og jeg har haft nogle udfordringer med min printer, som jeg aldrig har haft før. Jeg har nogle key points, som fik det til at lykkes for mig:
  *Print det ikke i en lukket printer
  *Brug relativt meget køling på det du printer (part køling)
  *Print relativt langsomt (50-70mm/s)
  *Print i den lave ende af den anbefalede temperatur. 
 
Jeg oplevede at, hvis jeg printede for hurtigt og extruderen derfor blev varm (ikke så varm man ikke kan røre ved den), så smelter extruderen simpelthen filamentet og laver en tilstopning, da det så svulmer op. Der udover oplevede jeg også at, hvis man printer i den høje ende af temperaturskalaen angivet, så kommer der små brændte klatter filament hist og her. Dette kan ses på den printede drages næsebor - det ligner nærmest den har en bussemand i næsen 🤣'' 
 

Så hvad bliver konklusionen på Kenneths test?

Vælg PET-filament fra 3D Eksperten for styrke, holdbarhed og kemisk resistens. Vores 3DE Premium PET som er testet af Kenneth, fremhæver at det er ideelt til åbne printere, hvor der er behov for ABS/ASA-lignende egenskaber. For bedste resultater, print langsomt, med rigelig køling og ved lav temperatur.

 

De lander på webshoppen efter sommer.

 

Tak fordi du læst med!

 


Tidligere
GIVE AWAY I SAMARBEJDE MED LOKLIK
Næste
3D Eksperten deltager på FoodTech messen 1. - 3. oktober 2024 i Herning
Emil Sahlin
Ejer og 3D specialist

Emil Sahlin

Emil Sahlin har siden 2012 været en markant skikkelse inden for 3D print teknologi i Danmark. Som en af landets første forhandlere har han spillet en central rolle i introduktionen og udbredelsen af 3D printere.

Emil er ejer af 3D Eksperten, hvor han dagligt yder professionel rådgivning og vejledning til kunder, og sikrer dem de bedste løsninger inden for 3D print. Læs mere om Emil her.