News

Hvilket filament skal jeg købe til min nye 3D printer? Fokus på PLA

Hvilket filament skal jeg købe til min nye 3D printer? Fokus på PLA

Er du ny indenfor 3D print, og har du lige fået din nye 3D printer eller gør du de indledende skridt mod at kaste dig ud i 3D printer universet? Så vil følgende spørgsmål opstå:

 

 'Hvilket filament skal jeg vælge til min 3D printer?'

 

Det de flest bruger og det som i dagligdagen er “bedst”

Vi anbefaler altid nye og erfarne brugere at købe PLA filament. PLA filament er budget venligt og kan fåes i et væld af farver. Det er kort fortalt et bionedbrydeligt plast, holdbart, nemt at printe med, ikke giftigt og findes i mange udgaver, såsom silky, glitter, glow in dark osv. 

 

Hvor meget filament skal man købe og hvilket?

Der er som sådan ikke noget der er rigtigt og forkert, der findes et utal af gode mærker og modeller PLA. 3DE Premium er dog uden sammenligning vores mest populære filament. Det er under konstant kvalitetkontrol, vi lagerførende, og det findes i et væld af farver. Se det her!


3DE Premium dækker en lang række af materialer af filament, lige fra PLA/PETG/ABS/TPU/PC/PP til eksotiske materialer som silky, bi- og tricolor, PBT, nylon og mange flere. Det er et utrolig bred og stærk repræsenteret filament på 3D printer markedet, der passer perfekt til din Creality, Prusa MK3S+, Bamblab X1, Voron maskiner osv.


Ønsker man lidt mere styrke, f.eks. til emner der skal under hårdt slid ex. en ny 3D printet batteriholder til sin skruemaskine, så kan vi anbefale 3DE Premium PLA MAX. En stærk PLA, den er meget populær og kendt for sin gode kvalitet, høje styrke og så udmærker den sig ved at vi har sikret den med en højere varmeresistens som gør den yderst god til 3D printere der arbejder i et lukket kabinet eller som bruger en all metal hotend, hvor normale PLA typer kan stoppe til (hotend clog). Den fås i alle farver. Se modellerne her.


Ønsker man at lave lidt sjovt, ex en ny trefarvet drage til sin svigermor eller en skinnende silke guldfarvet undulat til sin kone,  så har vi et stort udvalg af bi- og tri color filament (filament som er splittet med flere farver sideløbende), samt rainbow, et filament hvor farverne løbende skifter, eller en silky farve som kommer med en klar skinnende effekt. Se modellerne her


Alt i alt er der mange gode filamenter ude på markedet idag og vi har omkring 100 tons materiale liggende i forskellige farver og typer, der er intet som er rigtigt eller forkert i forhold til farve og type, det er helt enkelt op til den enkelte person eller det konkrete projekt man har i tankerne.


Kort opsummeret kan man bruge denne liste som inspiration til filamenter der ofte sælges med til en lille, mellem eller stor 3D printer.

Tidligere
Flashforge Adventurer 5M
Næste
Filament Guide - PLA
Emil Sahlin
Ejer og 3D specialist

Emil Sahlin

Emil Sahlin har siden 2012 været en markant skikkelse inden for 3D print teknologi i Danmark. Som en af landets første forhandlere har han spillet en central rolle i introduktionen og udbredelsen af 3D printere.

Emil er ejer af 3D Eksperten, hvor han dagligt yder professionel rådgivning og vejledning til kunder, og sikrer dem de bedste løsninger inden for 3D print. Læs mere om Emil her.